20 000 украински новобранци са преминали военно обучение по програмата INTERFLEX (Интерфлекс)

...
20 000 украински новобранци са преминали военно обучение по програмата INTERFLEX (Интерфлекс)
Коментари Харесай

20 000 украински новобранци завършиха обучение във Великобритания

20 000 украински новобранци са минали военно образование по програмата INTERFLEX ( " Интерфлекс " ) във Великобритания, заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

Операция " Интерфлекс " се организира по стандартите на Кралските въоръжени сили. Програмата дава на новобранците умения на бойното поле, позволяващи им да пазят родината си от съветската експанзия.

Обучението е предопределено за нови доброволци, които са се включили към Въоръжените сили на Украйна, с дребен или никакъв предходен боен опит, с цел да ги научи на уменията, нужни за оцеляване и успеваемост в бойните дейности на фронта.

Към средата на юни беше ясно, че в Обединеното кралство са подготвени над 10 000 новобранци, а 20 000 беше задачата до края на 2023 година, както се вижда в официалния сайт на английското министерство на защитата.

Курсът на образование се организира в продължение на най-малко пет седмици и включва боравене с оръжие, оказване на първа помощ на бойното поле, информираност за правото на въоръжен спор, тактичност на наблюдаване и образование за работа в селска среда. 

Девет партньорски страни вземат участие в програмата, измежду които Канада, Австралия, Нова Зеландия, скандинавските страни и други.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР